top of page

Bli framgångsrik samtidigt som du gör skillnad för andra.

Uppdaterat: 15 apr. 2021

Varje vecka rapporteras det om att stressrelaterade sjukskrivningar ökar, att debutåldern för användning av sociala medier kryper neråt i åldrarna och att vi mår allt sämre trots att vi, på många sätt, har det bättre än någonsin. DN skriver att svenskarna beskrivs som mer stressade än någonsin, en följd av vårt höga livstempo. Sjukskrivningar på grund av stress ökar stort.

Vad beror det egentligen på? Det finns antagligen ett flertal olika svar på den frågan, och vi är inga experter. Men en sak är säker och det är att vi behöver fokusera på människan och den humana hållbarheten nu, innan det gått för långt. Vi behöver ta ansvar och se till att vi bidrar till att öka den humana hållbarheten där vi befinner oss just nu. Vi behöver göra det för vår familj, våra vänner, kollegor och medmänniskor. Det är vi tillsammans som har skapat den värld vi lever i och nu behöver vi tillsammans ta hand om det vi har skapat.

Som företag kan ett första steg att bidra till att öka den humana hållbarheten vara att investera i att utveckla er kommunikation. Både den interna och den externa. Förutom att du och företaget sparar tid, pengar och energi så kommer du göra otroligt stor skillnad för många runt omkring dig bara genom hur du dagligen kommunicerar med dina kollegor, medarbetare och kunder. I all kommunikation försöker vår hjärna uppfatta om budskapet är ett hot. Hjärnan har fem gånger lättare att upptäcka hot, det var det som fick oss att överleva på savannen för tusentals år sedan. Upplever vi kommunikation som ett hot går vi in i försvarsposition. Kortisolpåslaget går igång, vi får svårare att tänka klart och vi blir stressade. Är vi stressade under längre tid kan det leda till sjukskrivning och en lång väg tillbaka innan vi är på banan igen. Hur du kommunicerar, varje samtal, möte, mail och SMS, är otroligt viktigt för hur mottagaren medvetet eller omedvetet kommer reagera på budskapet. När vi pratar med varandra ansikte mot ansikte har vi hjälp av kroppsspråket, mimiken, tonläget och orden för att få fram budskapet på önskat sätt. Men i skriftlig kommunikation, som tar över mer och mer i takt med att vi digitaliseras, har vi bara tonen och orden att jobba med. Utan kunskap och rätt förutsättningar kan kommunikationen leda till att effektivitet och arbetsglädje minskar. Det kan kosta många medarbetare, kundrelationer och ouppnådda mål.

Vi behöver alla tillsammans ta ansvar för att öka den humana hållbarheten, i alla organisationer och på alla företag. Vi behöver bygga broar mellan olika generationer, kompetens och bakgrund genom att få förståelse för varandra och förståelse för hur vi ska kommunicera med varandra. Vi behöver få bort valda sanningar och sluta skylla på att den yngre generationen inte vill jobba eller att man har passerat bäst före datum när man är 60 plus. Och det är upp till dig och oss att göra det här. Vi är alla är med och gör skillnad.

Ta ett första steg för att öka den humana hållbarheten tillsammans med oss och många andra kvällen den 7 maj på Rival i Stockholm! Vi utlovar inspiration för hur du kan bli framgångsrik och samtidigt göra skillnad för andra. Spana in www.byggbroar.se för att läsa mer och skaffa din biljett nu innan de tar slut!

Ta nästa steg och boka oss för en halvdagsutbildning som ger dig och ditt team de viktigaste verktygen för effektiv intern och extern kommunikation. För att spara tid, pengar och energi. För att behålla kunder och medarbetare. För att öka den humana hållbarheten.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page